REPLICA BUGATTI


Pe 25.ianuarie 2011 a fost pornit primul motor din gama Bugatti 40, construit in conformitate cu originalul, de grupul de pasionati din jurul domnului Samohyl, Motor Zlin din Otrokovice (Cehia).
Este vorba despre un motor cu 4 cilindri de o capacitate de 1500 cm cubi, construit de Ettore Bugatti pentru modelul Bugatti 40, care a fost produs incepand cu anul 1926 intr-un numar de 830 de exemplare.
Acest model Bugatti 40, este primul motor din era noua, care va devenii functional. In cateva saptamani urmeaza si altele. Munca la aceste replici devine complicata, avand in vedere ca o multime de piese trebuie facute de la zero. Constructorul spera sa puna in functiune doua masini pana in luna august 2011, cu precizarea ca doreste sa le prezinte inainte de inceperea Raliului Barum (Cehia), care va avea loc in aceasi luna.
Replicile Bugatti 40 sunt destinate clientilor amatori cu forta financiara, dar cateva exemplare vor fii oprite pentru noul muzeu inaugurat la Zlin (Cehia), destinat si fanilor acestei marci, a declarat constructorul ceh.
Este planificata fabricarea a 20 de exemplare, replici, a legendarei masini albastre Bugatti.